Ameriška vojska kupuje 100.000 naprav Hololens

0
Hololens US Army
Hololens US Army

Microsoft je z ameriško vojsko podpisal pogodbo v vrednosti 480 milijonov USD za prodajo in dobavo prikazovalnikov za mešano resničnost Hololens. V okviru pogodbe bi lahko Microsoft dobavil preko 100.000 enot prikazovalnika, s čimer bo postala ameriška vojska najpomembnejši kupec naprave za mešano resničnost. V prvih dveh letih naj bi dobavil približno 2.500 enot.

Hololens bodo vojaki uporabljali za usposabljanje in tudi v bojnih misijah. Z njegovo uporabo si obetajo izboljšati učinkovitost sposobnosti odkrivanja, odločanja in sodelovanja. Naprave bodo nabavili v okviru programa “Integrated Visual Augmentation System” ali skrajšano IVAS.

“Tehnologija mešane realnosti bo vojakom zagotovila več in boljše informacije za sprejemanje odločitev. Sodelovanje na tem novem področju še razširja naš dolgoleten in zaupanja vreden odnos z Ministrstvom za obrambo”, je dejal predstavnik Microsofta.

Ameriška vojska in izraelska vojska sta na treningih že uporabljala Microsoft HoloLens, a v okviru tega programa bodo uporabljali napravo tudi v bojnih misijah, kar predstavlja pomemben korak naprej.

Microsoft je do sedaj prodaj okoli 50.000 naprav Hololens, kar je samo polovica kolikor naprav namerava kupiti ameriška vojska. Vendar pa se bodo naprave za ameriško vojsko razlikovale od običajnih naprav, saj so zahteve vojske, da ima naprava vgrajeno nočno kamero, kamero za zaznavanje temperature, da omogoča prepoznati vitalne znake, kot npr. dihanje in pretres možganov in da nudi tudi zaščito pred hrupom.

Za pridobitev pogodbe je konkuriralo 25 podjetij, od katerih je bil Magic Leap najresnejši tekmec Microsoftu.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.