Antični Rim v navidezni resničnosti – Rome Reborn

Navidezna resničnost je zelo uporabna za raziskovanje krajev, ki so težko dostopni oziroma je dostop nemogoč, ali pa krajev in znamenitosti, ki ne obstajajo več. Zdaj je na voljo aplikacija Rome Reborn, kjer boste lahko raziskovali antični Rim.

0
Antični Rim v navidezni resničnosti
Rimski forum

Navidezna resničnost je zelo uporabna za raziskovanje krajev, ki so težko dostopni oziroma je dostop nemogoč, ali pa krajev in znamenitosti, ki ne obstajajo več. Zdaj je na voljo aplikacija Rome Reborn VR, kjer boste lahko raziskovali antični Rim in njegove znamenitosti.

Začetki razvoja projekta Rome Reborn VR segajo vse v leto 1997. Sestavljen je iz digitalne rekonstrukcije starodavnega mesta Rim znotraj Avrelijevega obzidja kot je bil videti leta 320, ko je bil Rim na vrhuncu urbanega razvoja. Trenutna različica modela je 3.0, ki je optimizirana za uporabo v realnem času v navidezni resničnosti. Rome Reborn vključuje več kot sedem tisoč objektov na površini več kot 14 kvadratnih kilometrov.

Aplikacija omogoča preleteti antični Rim, se sprehoditi po Rimskem forumu in vstopiti v Maksencijevo baziliko. Obljubljajo pa tudi, da bo kmalu tudi možen ogled Panteona, Koloseja, do leta 2020 pa tudi Cesarskega foruma in Cesarske palače.

 

Rome Reborn je na voljo angleškem, kitajskem in italijanskem jeziku za naslednje platforme:

  • 360˚ video za VR prikazovalnike
  • Video za osebne računalnike (Macintosh in Windows)
  • 360˚ interaktivni izleti za osebne računalnike (Macintosh in Windows)
  • 360˚ interaktivni izleti za VR prikazovalnike
  • Open world VR za VR prikazovalnike

Podprti pa so naslednji VR prikazovalniki:

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.