Apple naj bi leta 2020 izdaj svojo različico AR/VR prikazovalnika

Prikazovalnik naj bi imel vgrajeno brezžično tehnologijo WiGig, 8K ločljivosti zalona za vsako oko, vgrajeno sledenje pogledu ...

0
Umetnikova upodobitev Apple VR
Umetnikova upodobitev Apple VR

Apple je tehnološki velikan, ki še ni vstopil v trg naprav za navidezno in obogateno resničnost. Že dolgo časa pa se sušlja in prihajajo govorice, da je to področje za Apple zelo pomembno in da se veliko vlaga v razvoj.

Glede na neimenovan vir, ki so ga citirali na CNET-u, Apple cilja, da bo v letu 2020 predstavil prikazovalnik s podporo tako navidezni kot tudi obogateni/mešani resničnosti, ki ne bo povezan s računalnikom, niti ne bo za prikaz slike uporabljal pametnega telefona.
Naprava ne bo samostojna, kot je to v primeru Oculus Go ali HTC Vive focus, uporabljala bo brezžično tehnologijo WiGig, ki omogoča visoke hitrosti prenosa podatkov na kratke razdalje, za povezavo na procesorsko in grafično enoto, ki bo nekje v bližini, to pa bo omogočilo večjo avtonomijo in tudi precej lažji prikazovalnik. Glede na to, da je Apple  lansko leto kupil podjetje SMI, ki se ukvarja s tehnologijami sledenja pogledu, nedavno pa je objavil tudi patent za sledenje pogledu, si lahko obetamo, da bo to tudi vgrajeno v Applov prikazovalnik.

Projekt se izvaja pod kodnim imenom T288, Apple pa naj bi ciljal na 8K resolucijo za vsako oko.

Gre za zanimiv projekt, ki bo lahko definirial naslednje generacije VR/AR naprav, gre pa tu za nepotrjene govorice in tudi če so resnične, lahko Apple glede na potek razvoja svoje načrte tudi spremeni ali celo prekliče.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.