Oculus Go bo predstavljen na F8 konferenci

Kmalu bo na voljo za nakup en izmed najbolj pričakovanih prenosnih samostojnih VR prikazovalnikov Oculus Go, pri čemer pa vaša denarnica ne bo trpela.

0
Oculus Go
Oculus Go

Kot smo napovedali v novici o Mirage Solo, se nam obeta nova generacija samostojnih prenosnih VR prikazovalnikov, enega izmed najbolj pričakovanih pa je oktobra 2017 predstavil Oculus. Imenuje se Oculus Go, ki bo na prodaj od meseca maja naprej, predvidoma od 1. maja, ko se začne Facebookova F8 konferenca. Facebook je že napovedal, da bo na konferenci predstavil “the biggest AR / VR news from Facebook to date”.

Gre za napravo, ki bo prijazna vaši denarnici, saj je napovedana cena 199 USD za osnovni model z 32 GB pomnilnika. Prikazovalnik bo deloval samostojno, brez povezave z računalnikom, saj bo imel procesno in grafično enoto vgrajeno. Oculus Go bo izdeloval Xiaomi in napoveduje se tudi, da bo Xiaomi za kitajski trg izdeloval VR prikazovalnik z imenom “Xiaomi Mi VR Standalone”, ki pa bo imel identično strojno zasnovo.

Vgrajen bo procesor Snapdragon 821, enak, kot ga imata telefona Google Pixel in LG G6. Oculus Go bo omogočal sledenje samo v treh prostostnih stopnjah, tako za naglavni prikazovalnik za sledenje rotacijam glave, enako pa bo veljalo tudi za priložen krmilnik.

Hitro odziven zaslon bo imel resolucijo 2560×1440 px, kar bo po napovedih precej zmanjšalo »screen door effect«, pa tudi povečalo odzivnost oziroma zmanjšalo zakasnitev med gibom in osvežitvijo slike na zaslonu (motion-to-photons latency). Leče naj bi bile še boljše od tistih, ki se trenutno uporabljajo za Oculus Rift in bodo občutno zmanjšale bleščanje, na račun tega naj bi pri uporabi občutili manj VR slabosti, kot pri uporabi konkurenčnih naprav. Frekvenca osveževanja zaslona bo ali 60 ali 72 slik na sekundo.

Prav tako je poskrbljeno za zvočno izkušnjo, slušalke za izkušnjo prostorskega zvoka bodo vgrajene v prikazovalnik, možno pa bo priključiti tudi zunanje slušalke na standardni 3,5 mm avdio priključek.

Prikazovalniku bo priložen krmilnik, kateri pa kot že omenjeno, bo omogočal sledenje samo v treh prostostnih stopnjah (rotacije), verjetno na račun nizke cene sistema in tudi zaradi podobnosti z Gear VR krmilnikom. Slednje bo dobrodošlo za razvijalce, saj jim bo to omogočilo razvoj aplikacij za obe enoti hkrati. Oculus Go bo binarno združljiv z Gear VR aplikacijami in igrami. Napovedujejo več kot 1000 aplikacij in iger, med drugim tudi Netflix, Hulu in seveda Facebook.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.