HTC Vive Cosmos bo od oktobra naprej na voljo v EU

HTC VIVE je danes predstavil lastnosti, funkcionalnost, cene, dostopnost in ugodnosti ob prednaročilu najnovejšega VIVE COSMOS. COSMOS prinaša tudi nov Vive Reality System, ki predstavlja novo raven VR programske opreme.

0
HTC Vive Cosmos
HTC Vive Cosmos

HTC VIVE je danes predstavil lastnosti, funkcionalnost, cene, dostopnost in ugodnosti ob prednaročilu najnovejšega VIVE COSMOS. Vive Cosmos je povsem nov predvajalnik navidezne resničnosti (VR), ki je še udobnejši in preprostejši za uporabo. Hkrati je zasnovan na način, da se s pomočjo modularnega naglavnega ohišja sčasoma razvija skupaj z uporabnikom, brez potrebe po zunanjih baznih postajah. Cosmos bo v Evropi na voljo od 3. oktobra 2019 po ceni 849,00 evrov, v prednaročilu pa že od 12. septembra 2019.

“Odkar je Vive začel našo pot navidezne resničnosti, smo nenehno izpopolnjevali in izboljševali to, kar vrhunska VR izkušnja po našem mora biti,” je dejal Graham Wheeler, generalni direktor Vive Europe. »Cosmos ponuja neprimerljivo izkušnjo in je naš najbolj vsestranski naglavni predvajalnik do zdaj – brez baznih postaj, z možnostjo različnih ohišij, neomejeno vsebino in novim uporabniškim vmesnikom, prinaša neskončne možnosti za uporabnike VR. Navdušeni smo nad dejstvom, da vedno večjemu številu uporabnikov prinašamo vrhunsko izkušnjo navidezne resničnosti, saj Vive Cosmos predstavlja našo največjo maloprodajno mrežo doslej, v segment navidezne resničnosti v Evropi.”

Tehnične značilnosti

Vive Cosmos je bil zasnovan na način, da se kar najbolje prilagaja potrebam uporabnikov sistemov navidezne resničnosti, saj v ospredje postavlja enostavnost uporabe, vsestranskost in izjemno zmogljivost. Popolnoma nov Vive sistem sledenja ponuja poenostavljeno nastavitev, ki s pomočjo šestih kamer za široko in natančno “inside-out” sledenje, omogoča doslej najhitrejši in najbolj preprost vstop v svet navidezne resničnosti.

Cosmos se ponaša s skupno ločljivostjo 2880 x 1700 slikovnih točk, kar je 88-odstotno povečanje glede na prvotni Vive ter tako zagotavlja kristalno jasno besedilo in grafiko. Popolnoma novi LCD zasloni zmanjšujejo razdaljo med slikovnimi točkami in v kombinaciji z vmesniki RGB zminimizirajo “screen-door” učinek.

Edinstven flip-up dizajn omogoča uporabnikom, da v nekaj sekundah prestopijo iz resničnosti v svet navidezne resničnosti, ne da bi pri tem prekinili svojo VR izkušnjo. Vrhunska ergonomija in udobje omogočata daljše doživetje navidezne resničnosti, integrirane slušalke pa nudijo popoln prostorski zvok. Cosmos ima sedaj preoblikovane krmilnike, ki maksimizirajo funkcionalnost znotraj VR-ja in nudijo večje udobje med dolgimi igrami. Cosmos je združljiv tudi z brezžičnim adapterjem Vive za tiste, ki se želijo ob uživanju v virtualnem svetu, prosto gibati.

Najava modularnega sistema

Vive Cosmos je z modularno zasnovo ohišja najbolj vsestranski vrhunski naglavni komplet navidezne resničnosti doslej. Zasnovan je skupaj z dodatki, ki spreminjajo funkcionalnost naglavnih predvajalnikov navidezne resničnosti in uporabnikom ponujajo možnost, da se sčasoma razvijajo skupaj z njimi. Prvi uradni sestav, ki ga najavljamo danes – SteamVR za uporabnike, ki želijo še naprej uporabljati svoje obstoječe bazne postaje Lighthouse, obenem pa izkoristiti vrhunsko zmogljivost, ki jo ponuja Vive Cosmos. Prvi kompatibilen sestav bazne postaje podpira Vive-ov ekosistem perifernih naprav, kot je Vive Tracker, ki zagotavlja edinstveno brezstično svobodo za nadzor VR. Novi “mod” bo na voljo v prvi četrtini prihodnjega leta.

Dodatna vsebina

Vive Cosmos je izjemen komplet za navidezno resničnost, ki v času prednaročila vključuje še 12-mesečno naročnino na Viveport Infinity in vam tako prihrani zajeten kupček denarja. Vsak kupec, ki bo svoj Cosmos naročil pred 3. oktobrom, bo v svojem paketu prejel darilo v obliki gesla, ki omogoča 12-mesečno uporabo Viveport Infinity. Viveport Infinity ponuja neomejen dostop do stotine najbolje ocenjenih VR aplikacij, iger in videoposnetkov, kot so Fisherman’s Tale, Fujii in Ninja Legends, kot tudi premium video vsebine GoPro, Discovery Chennel in Animal Planet. V paru z Vive Cosmos je Viveport Infinity dodal še nove naslove, kot so BBC-jev Doctor Who: The Edge of Time, SYFY-jev Eleven Eleven, Atlas V-jev Gloomy Eyes, Gumi-jev Swords of Gargantua, MLB Home Run Derby in druge.

Vive Reality System

Cosmos ponuja izkušnjo brez primere s povsem novim uporabniškim vmesnikom Vive Reality System, ki ga preprosto nastavimo in se z njim poženemo v nove virtualne svetove. Vive Cosmos je prvi naglavni komplet, ki ponuja Vive Reality System, na novo zasnovan sistem za Vive. Vive Reality System predstavlja povsem novo filozofijo na področju navidezne resničnosti, saj prinaša podaljšanje življenjske dobe, tako da VR postane manj podoben zagonski aplikaciji in bolj podoben nekakšnemu prestopanju med svetovi. Cosmos bo imel prenovljen uporabniški vmesnik Lens za enostavno krmarjenje po aplikacijah XR in Viveport Infinity ter nov in dinamičen domači prostor z imenom Origin. Origin je izhodišče za VR aplikacije in priložnostne družbene izkušnje, ki se bodo sčasoma razvijale.Za več informacij obiščite: https://www.vive.com/us/cosmos/

Vive Cosmos tehnični podatki:

  • Ločljivost: 1440 x 1700 slikovnih točk za oko (2880 x 1700 skupaj)
  • Zaslon: Dual 3.4″ LED diagonal
  • Hitrost osveževanja: 90 Hz
  • Vidno polje: 110 stopinj
  • Avdio: vgrajene stereo slušalke
  • Povezave za PC: USB 3.0, DisplayPort™ 1.2
  • Zunanje naprave: USB-C 3.0, patentirane povezave za mods
  • Senzorji: min. 2m x 1.5m za sobni način
  • Module Faceplates: Vive Motion Mod (v paketu s Cosmos) in Vive SteamVR Mod (naprodaj ločeno)
  • Podpora za Vive Wireless Adapter: Da, naprodaj ločeno. Zahteva se vodilo PCIe

O HTC VIVE

VIVE je prva platforma za navidezno resničnost in ekosistem, ki ustvarja realistične izkušnje VR za podjetja in posameznike. Ekosistem VIVE je zgrajen okoli najboljše strojne in programske VR opreme na trgu. VIVE business obsega najboljšo XR hardware opremo, platformo VIVEPORT in trgovino z aplikacijami; VIVE Enterprise Solutions za poslovne uporabnike; VIVE X, 100 milijonov dolarjev poslovni pospeševalnik za VR; VIVE Studios, pobuda za razvoj zabavnih, igričarskih in podjetniških vsebin; in VR ARTS za kulturne vsebine.

Za več informacij o VIVE obiščite vive.com.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.