HTC Vive Focus bo na voljo tudi izven Kitajske

HTC je zmogljivejši samostojni prenosni prikazovalnik za navidezno resničnost. Po uspešni splavitvi na kitajskem trgu, je HTC na GDC 2018 (Game Developers Confrenece) napovedal, da bo kasneje v letu 2018 na voljo tudi na drugih trgih.

0
HTC Vive Focus
HTC Vive Focus

HTC je zmogljivejši samostojni prenosni prikazovalnik za navidezno resničnost. Po uspešni splavitvi na kitajskem trgu, je HTC na GDC 2018 (Game Developers Conference) napovedal, da bo kasneje v letu 2018 na voljo tudi na drugih trgih.

Gre za zmogljivejšo in tudi dražjo samostojno prenosno napravo za navidezno resničnost, ki temelji na Qualcommovem 835 VRDK referenčnemu dizajnu. Za primerjavo, napovedana cena za Oculus Go je 199 USD, za Mirage Solo 400 USD, HTC Vive Focus pa je trenutno na prodaj za 679 USD za model »Electric Blue« in 631 USD za model »Almond White«.

Napravo poganja Qualcommov 835 mobilni procesor in ima vgrajeno sledenje znotraj-navzven (Inside-Out) z vgrajeno kamero na sprednji strani prikazovalnika. Priložen je krmilnik, ki prav tako, kot konkurenta, omogoča samo sledenje rotacijam v treh prostostnih stopnjah (3DoF). Ima boljšo resolucijo AMOLED zaslona kot konkurenčni modeli, ki znaša kar 1600×1440 px na posamezno oko (Oculus Go ima en LCD »Fast Switch« zaslon za obe očesi resolucije 2560×1440 px, Mirage Solo prav tako, kar na oko znaša 1280×1440 px). Frekvenca osveževanja zaslona je 75 Hz z vidnim kotom 110 stopinj. Vgrajena baterija omogoča 3 ure uporabe in en teden časa v pripravljenosti. Ima priključek za Micro SD kartico s podporo do 2 TB pomnilnika. Vgrajena sta zvočnika in mikrofon, priključiti pa je možno tudi slušalke na 3,5 mm avdio priključek.

Podprta je nova HTCjeva platforma Vive Wave in tudi Viveport za prenos aplikacij in iger. Prvotno je bilo načrtovano, da bo to v sodelovanju z Googlom DayDream prikazovalnik, a je Google svojo samostojno prenosno DayDream napravo izdelal v sodelovanju z Lenovo (Mirage Solo). HTC Vive Wave bo omogočala enostaven prenos DayDream in Samsung Gear VR vsebine in tudi enostaven prenos iz orodja Unity z enim samim klikom, kar bo zagotovo navdušilo razvijalce, ki uporabljajo to orodje.

Se splača počakati, da bo HTC Vive Focus na prodaj izven Kitajske, saj cena sistema ne bo ravno nizka v primerjavi s konkurenco?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.