HTC VIVE Pro že na voljo za prednaročila

Nov in izboljšan HTC Vive Pro je možno že prednaročiti, seveda samo za ameriški trg. Gre za trenutno najboljši in najzmogljivejši VR prikazovalnik na trgu, ki bo navdušil ljubitelje in entuziaste, vendar pa za premium ceno.

0
HTC Vive Pro
HTC Vive Pro

Na Vive Store je možno že oddati prednaročilo za HTC Vive Pro, (zaenkrat) le za ameriški trg. Izdelek bodo začeli pošiljati v aprilu, naročiti pa se bo dalo samo naglavni prikazovalnik po ceni 799,00 USD, kar je primerno za obstoječe uporabnike HTC Vive, ki že imajo Lighthouse postajo in krmilnika. Če tega še nimate, vas bo to stalo dodatnih 450,47 USD, kar skupaj za komplet znaša 1249,47 USD, kar predstavlja najdražji sistem za domačo uporabo navidezne resničnosti. Tu gre za obstoječo Lighthouse postajo in krmilnika, kasneje v letu pa se obeta tudi komplet s HTC Vive Pro z vključeno naslednjo generacijo Lighthouse, ki bo med drugim omogočala priklop in povezavo več sledilnih postaj, za povečanje območja sledenja oziroma zaznavanja (obstoječa omogoča sledenje v prostoru do 4,5 m x 4,5 m).

Poleg tega je HTC nedavno dvignil priporočene zahteve za HTC Vive Pro, ki sedaj vključuje uporabo grafične kartice Nvidia GeForce GTX 1070. Prvotno je bila priporočena grafična kartica Nvidia GeForce GTX 1060, ki pa še vedno ostaja kot minimalna zahteva za uporabo novega VR prikazovalnika. Ob napovedi se priporočene zahteve niso razlikovale od zahtev za originalni HTC Vive, a zaradi svoje tehnološke naprednosti in 3k resolucije je nekako zahteva razumljiva za najboljšo in gladko navidezno izkušnjo. Cena sistema s skupaj z računalnikom vas bo tako stala že okrog 3000 EUR. Poleg tega pa boste lahko HTC Vive Pro poganjali na Nvidia Quadro P5000 ali na AMD Radeon Vega 56.

 

HTC Vive Pro bo deloval na operacijskih sistemih Windows 8.1 in 10, zahteval bo USB 3.0 priključek in DisplayPort 1.2 ali novejši.

Za primerjavo z originalnim HTC Vive, ima HTC Vive Pro kar 78 % več slikovnih pik (1440 x 1600 px, napram 1080 x 1200 px) na dvojnem AMOLED zaslonu z gostoto slikovnih pik 615 dpi. To pomeni bolj ostro in kvalitetnejšo sliko in zmanjšanje efekta “Screen Door”, s čimer bo potopljenost in vživetost v navidezno izkušnjo še večja. Vidni kot je 110 stopinj in frekvenca osveževanja 90 Hz. Prikazovalnik je temno modro kovinske barve, na njemu sta na sprednji strani vgrajeni dve kameri, ki služita sistemu “Chapherone”, ki vas opozarja pred morebitnimi trki z objekti in stenami v resničnem okolju. Prikazovalnik ima tako kot njegov predhodnik žično povezavo z računalnikom, a HTC napoveduje “HTC Wireless Adapter”, ki bo omogočil brezžično povezavo. Prikazovalnik ima tako kot Oculus Rift vgrajene slušalke za dobro izkušnjo prostorskega zvoka.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.