HTC Vive razkril popolno serijo Vive Cosmos

VIVE Cosmos z novimi modularnimi prednjimi ploščami postaja najbolj vsestranski naglavni komplet za navidezno resničnost v družini izdelkov VIVE. Novosti so VIVE Cosmos Elite, VIVE Cosmos XR in VIVE Cosmos Play.

0
VIVE Cosmos Series
VIVE Cosmos Series

VIVE Cosmos z novimi modularnimi prednjimi ploščami postaja najbolj vsestranski naglavni komplet za navidezno resničnost v družini izdelkov VIVE. Novosti so VIVE Cosmos Elite, VIVE Cosmos XR in VIVE Cosmos Play.

HTC VIVE spreminja svet navidezne resničnosti (VR) s svojim najbolj vsestransko uporabnim izdelkom VR doslej. HTC je nedavno predstavil celotno serijo VIVE Cosmos s tremi novimi izdelki in tremi novimi modularnimi čelnimi ploščami, ki širijo funkcionalnost VIVE Cosmosa. Vive Cosmos je prilagodljiv sistem VR, s povezavo z računalnikom, ki se s spreminjanjem čelnega dela očal sčasoma razvija skupaj z uporabnikom. Hkrati pa nudi osupljive vizualne učinke in udobje celotne linije Vive Cosmos.

“Naši kupci želijo neverjetno virtualno izkušnjo, zato s ponosom predstavljamo najnovejšo družino izdelkov, prilagojenih za ljubitelje navidezne resničnosti vseh vrst,” je povedal Yves Maître, predsednik družbe HTC. “Vive Cosmos so resnično najbolj vsestranska očala VR doslej. Tako za najbolj zahtevne poslovne uporabnike, kot tudi za tiste, ki so se z VR srečali prvič. Vive Cosmos ponuja vrhunsko kakovost, udobje in sposobnost, da se sčasoma razvija skozi VR in XR potovanja – od spreminjanja prednjih plošč do dodajanja novih možnosti, kot je brezžična povezava.”

VIVE Cosmos Platform

Vsa očala VIVE Cosmos so zasnovana z vrsto funkcij, ki ponujajo vrhunsko zmogljivost in kakovostno izdelavo, ne glede na različico naglavnega kompleta ali izhodiščne točke vaše Vive Cosmos pustolovščine.

Spreminjajte svoje plošče: S pomočjo zamenljivih prednjih plošč lahko uporabniki Vive Cosmos sčasoma dobijo več od svojih očal VR. Nadgradnje funkcionalnosti in zmogljivosti so tako preproste kot menjava sprednje čelne plošče.

En korak do resničnosti: Z inovativnim “flip-up” dizajnom vas Vive Cosmos zlahka transportira v virtualni svet in iz njega. Vive Cosmos ponuja tudi udobne in ergonomske rešitve, ki vašo izkušnjo VR naredijo še bolj nepozabno.

Veličastne vizualne podobe: Prav vsak Vive Cosmos se ponaša z zaslonom ločljivosti 2880 x 1700 slikovnih točk, kar je 88-odstotno povečanje v primerjavi z originalnim Vive-om, ki zagotavlja kristalno čisto besedilo in grafiko. Popolnoma novi LCD paneli zmanjšujejo razdaljo med slikovnimi točkami in znatno zmanjšajo “screen-door” učinek.

VIVE Cosmos Elite

Vive Cosmos Elite združuje zunanje sledenje s prilagodljivostjo tehnologije sledenja od znotraj navzven, da zadovolji tudi potrebe najzahtevnejših ljubiteljev navidezne resničnosti.

Z uporabo tehnologije bazne postaje Lighthouse bodo uporabniki lahko izkusili moč in natančnost sledenja SteamVR. Vive Cosmos Elite podpira tudi Vive-ov ekosistem perifernih naprav, vključno z Vive Trackerjem, ki zagotavlja edinstveno svobodo nadzora VR in brezžični adapter za popolno izkušnjo VR.

Vive Cosmos Elite vključuje vnaprej nameščeno prednjo ploščo za sledenje, 2 SteamVR bazni postaji SteamVR in dva krmilnika Vive. Zunanja sledilna plošča se lahko uporablja z različicami baznih postaj 1.0 ali 2.0 ter izvirnimi krmilniki Vive ali Vive Pro in se zlahka zamenja z originalno ploščo za sledenje znotraj-navzven, ki je priložena Vive Cosmos.

Vive Cosmos Elite je zasnovan tako za igre kot so Pistol Whip, Superhot in Audica, pa tudi za igre VR v večigralnem načinu, kot je Battlewake.

Cosmos Elite Family
Cosmos Elite Family

VIVE Cosmos XR

VIVE Cosmos XR je prihajajoča samostojna različica in plošča za modularni Vive Cosmos, ki prinaša visokokakovostne XR “passthrough” kamere. Vive Cosmos XR omogoča skoraj popolno “passthrough” vidno polje, ki izkorišča večino zaslona VR (do 100 stopinj FOV) za povezovanje resnične in navidezne vsebine.

Vive Sync bo denimo integriral funkcionalnost Vive Cosmos XR, tako da se bodo virtualni predmeti lahko vključevali v resnična okolja, kar bo izboljšajo možnosti sodelovanja za seje, ki temeljijo na VR.

Vive Cosmos XR bo podrobneje predstavljen na konferenci GDC.

Vive Cosmos XR
Vive Cosmos XR

VIVE Cosmos Play

Vive Cosmos Play odpira vrata za nove uporabnike VR in omogoča doslej najlažji vstop v svet navidezne resničnosti. Vive Cosmos Play uporablja 4 kamere za sledenje znotraj-navzven za preprost vstop v svet navidezne resničnosti in se lahko sčasoma razvija skupaj z uporabnikom, da zadovolji njegove potrebe.

Vive Cosmos Play je popolna izbira za začetne avanture VR in aplikacije, kot so Viveport Video, Angry Birds VR: Isle of Pigs, The Curious Tale of the Stolen Pets in A Fisherman’s Tale.

Vive Cosmos Play ponuja za poslovne uporabnike in muzeje tudi cenovno dostopnejšo in enostavnejšo različico doživetja VR za širšo javnost.

Ljubitelji iger lahko svoj Vive Cosmos nadgradijo z različnimi VR dodatki. Podrobneje bo Vive Cosmos Play predstavljen v prihodnjih mesecih.

VIVE Cosmos

Uporabnikom, ki želijo dodatno sledenje višine v prostoru v načinu sledenja znotraj-navzven, Vive Cosmos s šestimi kamerami nudi dodatno navpično in bočno sledenje z uporabo dveh dodatnih kamer. Vive Cosmos odlikuje vrhunska ergonomska, vizualna in modularna funkcionalnost ter združljivost z brezžičnim adapterjem. Izdelek je na voljo za 699 USD, prednja plošča s šestimi kamerami pa bo v drugem četrtletju na voljo kot samostojna dodatna oprema za 199 USD.

Prednaročila in dodatne informacije

Vive Cosmos Elite je od 24. februarja na voljo za prednaročilo prek spleta na www.vive.com. Dodatni datumi za prednaročila, cene in razpoložljivost serije Cosmos bodo objavljeni v prihodnjih mesecih. Za več informacij obiščite: www.vive.com/product.

O HTC VIVE

VIVE je prva platforma za navidezno resničnost in ekosistem, ki ustvarja realistične izkušnje VR za podjetja in posameznike. Ekosistem VIVE je zgrajen okoli najboljše strojne in programske VR opreme na trgu. VIVE business obsega najboljšo XR hardware opremo, platformo VIVEPORT in trgovino z aplikacijami; VIVE Enterprise Solutions za poslovne uporabnike; VIVE X, 100 milijonov dolarjev poslovni pospeševalnik za VR; VIVE Studios, pobuda za razvoj zabavnih, igričarskih in podjetniških vsebin; in VR ARTS za kulturne vsebine.
Za več informacij o VIVE obiščite www.vive.com.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.