Kaj nam prinaša mešana resničnost?

Hyper-Reality predstavlja provokativno vizijo prihodnosti, ki se nam obeta s prihajajočimi prikazovalniki za mešano resničnost.

0
Hyper-Reality
Hyper-Reality

Hyper-Reality predstavlja provokativno vizijo prihodnosti, ki se nam obeta s prihajajočimi prikazovalniki za mešano resničnost. V tej prihodnosti, kjer so združene in prepletene fizične in navidezne resničnosti, smo zasičeni z informacijami in mediji na vsakem koraku, tehnologije navidezne in mešanje resničnosti pa bodo prevzele vsak vidik našega življenja. To bo sicer omogočilo neverjetne možnosti, uporabniško izkušnjo, interakcije in komunikacijo, obenem pa nadziralo način, kako razumemo svet. Posnetek se dotika tudi nevarnosti, ki nam ob zlorabah pri tem pretijo, pokaže pa tudi kako hitro začnemo znova in kako pust postane svet, ko tehnologija preneha delovati.

Hyper-Reality je konceptualni film avtorja Keiichija Matsude, ki deluje kot neodvisni svetovalec za oblikovanje in vodi multidisciplinarni oblikovalski studio, kjer se ukvarjajo z združevanjem novih tehnologij z mediji in arhitekturo.

Film je bil posnet s pomočjo množičnega financiranja (crowfunding) v Kolubiji, in skuša raziskati to vznemirljivo, vendar nevarno pot na katero se podajamo. Sicer gre že za malo starejši posnetek, a je kljub temo še kako aktualen in zanimiv za ogled.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.