Immersive Factory – razvijalec usposabljanj s področja zdravja in varstva pri delu s pomočjo navidezne resničnosti, zbral milijon evrov

Francosko zagonsko podjetje Immersive Factory, ki deluje pod okriljem HTC-jevega poslovnega pospeševalnika Vive X, prek svoje spletne platforme ponuja izobraževanja s področja zdravja in varstva pri delu, s pomočjo navidezne resničnosti.

0
Immersive Factory
Immersive Factory

Pariz, 20. januar 2020 – Francosko zagonsko podjetje Immersive Factory, ki deluje pod okriljem HTC-jevega poslovnega pospeševalnika Vive X, prek svoje spletne platforme ponuja izobraževanja s področja zdravja in varstva pri delu, s pomočjo navidezne resničnosti.

Podjetje Immersive Factory, ki so ga pred tremi leti ustanovili Olivier Pierre (CEO), Bertrand Pierre (CCO), Philippe Timsit in Francis Savic, je zbralo  millijon evrov iz WaterStart Capital (NCI).

Immersive Factory trenutno zaposluje približno 30 ljudi, ki so razporejeni med pospeševalnikom v Londonu in prodajnim sedežem v Parizu ter njegovim raziskovalno-razvojnim središčem v Albiju. Slednji je osredotočen na razvijanje usposabljanja v navidezni resničnosti in izboljšanje platforme, ki se uporablja za izvajanje izobraževanj.

“Izkušnje so najboljše učiteljice,” je rek, ki najbolje opiše vizijo podjetja Immersive Factory, ko gre za izobraževanja in izkušnje. Usposabljanje pri delu s pomočjo navidezne resničnosti daje veliko boljše rezultate od klasičnega izobraževanja, saj ga je mogoče uporabiti za simulacijo nevarnih situacij in izpostavljanje udeležencev različnim tveganjem na njihovih delovnih mestih, z namenom pravilnega ravnanja in posledično zmanjšanja nesreč pri delu. Ko se udeleženci usposabljanja s pomočjo virtualne resničnosti potopijo v svoje realno delovno okolje, lahko vadijo postopke in po potrebi izkusijo, kaj se zgodi v primeru, ko se kršijo pravila varnosti. Ob tem imajo vodje usposabljanj dostop do natančnih statističnih podatkov o napakah, ki so jih med virtualno izkušnjo naredili zaposleni. Organizacije lahko tovrstne tečaje v navidezni resničnosti uporabljajo ne le za oceno ravnanja svojih zaposlenih, temveč tudi za izdelavo natančnih napotkov, s katerimi lahko bistveno izboljšajo varnost pri delu v realnem življenju.

Immersive Factory
Immersive Factory

Immersive Factory šteje trenutno blizu sto ključnih kupcev, med katerimi so denimo Shell, Colas, Siemens, Moët Hennessy, Suez, Volvo, P&G, Engie, Airbus, EDF, Veolia, Saint Gobain, Orano, Eiffage, Bureau Veritas, Air Liquide in drugi. Da bi podprli svoje stranke pri uvajanju sistema virtualne resničnosti in promovirali platformo, so v Immersive Factory ustanovili mednarodno mrežo prodajalcev na drobno, ki se ponaša že s preko 40 partnerji.

Kampanja zbiranja sredstev je usmerjena v povečanje obsega delovanja Immersive Factory na globalni ravni, saj bo podjetje na ta način lahko podprlo svoje stranke na njihovih lokacijah in zadovoljilo potrebo po prenovi metod usposabljanja o varnosti in zdravju pri delu.

Olivier Pierre, direktor Immersive Factory pravi: Navidezna resničnost nam omogoča, da z izjemno natančnostjo simuliramo situacije na delovnem mestu v realnih pogojih. Predstavlja resnično prednost za izboljšanje usposabljanja na področju varnosti in zdravja naših kupcev. Tečaji so prilagojeni tako novim zaposlenim kot tistim, ki so že davno zaključili s šolanjem. Zabaven pristop zbudi zanimanje za učenje pri posameznikih, povečuje njihovo sposobnost črpanja novih informacij in presega morebitne kulturne ovire. Navidezna resničnost je vodilna tehnologija, ki jo je mogoče uporabiti za dosego ambicioznih učnih ciljev.

Immersive Factory
Immersive Factory

 Od ustanovitve podjetja Immersive Factory smo si prizadevali vključiti in poenostaviti dostop do tečajev varstva pri delu, ki temeljijo na navidezni resničnosti, tako da strankam ponudimo celoten večjezični katalog, ki ga lahko prek spleta prenesejo z naše platforme ter s pomočjo naglavnega VR predvajalnika tudi takoj uporabijo.

 “Kot eni prvih vlagateljev v Immersive Factory smo navdušeni nad novim načinom zbiranja sredstev. Svež kapital bo podjetju omogočil, da pospeši rast svojih inovativnih rešitev za usposabljanje v navidezni resničnosti , ki potekajo s pomočjo naglavnih sistemov VIVE, kot sta VIVE Pro in Focus Plus.

Dave Haynes, vodja Developer Ecosystem & Vive X, EMEA

O Immersive Factory

Immersive Factory je razvil prvo platformo tečajev VR, ki se osredotočajo na zdravje in varnost pri delu. Podjetje večino vsebin svoje platforme razvije v partnerstvu s ključnimi kupci (Shell, Veolia, Volvo, Colas, Saint Gobain, Suez, Air Liquide, Engie, Aviva, Vinci, itd.). Vaje je mogoče prenesti s platforme in jih modelirati na podlagi dejanskih situacij, pri tem pa črpati prednosti, ki jih prinaša aktivno učenje: virtualna resničnost daje udeležencem vodilno vlogo v izobraževanju. “Izkušnje so najboljše učiteljice”, to kar občutimo, pa je še korak naprej pri izobraževanju. Ta stavek odlično ponazarja našo vizijo o tem, kako pomembno je izobraževanje in z njim pridobljene izkušnje.

O HTC Vive

HTC VIVE je prva platforma za navidezno resničnost (VR) in ekosistem, ki ustvarja realistične izkušnje VR za podjetja in posameznike. Ekosistem VIVE je zgrajen na podlagi najboljše strojne in programske VR opreme na trgu. VIVE business obsega najboljšo XR strojno opremo, platformo VIVEPORT in trgovino z aplikacijami; VIVE Enterprise Solutions za poslovne uporabnike; VIVE X, 100 milijonov dolarjev poslovni pospeševalnik za VR; VIVE Studios, pobuda za razvoj zabavnih, igričarskih in podjetniških vsebin; in VR ARTS za kulturne vsebine.
Za več informacij o VIVE, obiščite www.vive.com.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.