Intel je ustavil projekt Alloy VR

Intel Alloy je bil obetaven projekt, ki pa ni ugledal luči sveta.

0
Intel Alloy

Intel Alloy je bil obetaven projekt, ki pa ni ugledal luči sveta. Koncept je Intel napovedal avgusta 2016, prvi razvojni kit pa je Intel prikazal na CES-u v Las Vegasu januarja 2017, razvijalcem pa naj bi bil na voljo v 2Q 2017.

Naglavni prikazovalnik ne potrebuje povezave z osebnim računalnikom, saj ima procesno enoto in baterijo vgrajeno v samo čelado in tako omogoča prosto gibanje v šestih prostostnih stopnjah po večjem prostoru. Vgrajena je tako imenovana RealSense tehnologija, ki izdela 3D mapo prostora in objektov po katerih se giblje uporabnik in preprečuje uporabnikom, da bi trčili v objekte ali stene prostora. Razvijalcem je omogočeno, da na 3D računalniški model prostora dodajo svoje digitalne objekte, uporabnik vidi svoje roke, ostale ljudi v prostoru, stene itd. in tako združuje obe resničnosti. RealSense tehnologija ne potrebuje nobenih dodatnih zunanjih senzorjev, kot je to običajno pri ostalih VR prikazovalnikih. Intel je napovedal, da bo strojna zasnova odprta in API odprt za ostale proizvajalce, s čimer bodo lahko prodajali VR izdelke pod svojo blagovno znamko temelječo na Alloy zasnovi.

Kljub obetavnim specifikacijam je Intel septembra 2017 ustavil projekt, napovedal pa je, da bo pa še vedno vlagal v razvoj tehnologij, ki bi bile lahko vgrajene v naslednje generacije VR/AR naprav. Te tehnologije vključujejo Movidius (visual processing), Intel® RealSense™ (depth sensing), Intel® WiGig in Intel® Optane™.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.