Kaj prinaša Oculus Link za Oculus Quest?

Facebook je na letošnji Oculus Connect 6 VR razvojni konferenci napovedal in predstavil  Oculus Link, kar bo omogočilo igranje iger in poganjanje drugih aplikacij, ki so narejene za Oculus Rift/S kar na prenosnem prikazovalniku Oculus Quest.

0
Oculus Link
Oculus Link

Facebook je na letošnji Oculus Connect 6 VR razvojni konferenci napovedal in predstavil  Oculus Link, kar bo omogočilo igranje iger in poganjanje drugih aplikacij, ki so narejene za Oculus Rift/Oculus Rift S kar na prenosnem prikazovalniku Oculus Quest. S tem je izpolnil želje uporabnikov, saj je bilo igranje zmogljivejših iger ena izmed najbolj zaželenih nadgradenj tega prikazovalnika.

Z Oculus Link se bo Oculus quest preko USB kabla povezal z zmogljivim računalnikom (VR Ready), kar bo omočilo igranje iger in poganjanje aplikacij, ki so bile prvotno razvite za Oculus Rift/S, in s tem seveda precej izboljšano grafiko, saj se bo vso procesiranje izvajalo na računalniku. Poleg povezave s kablom, pa Oculus Link prinaša tudi obvezno programsko nadgradnjo Oculus Quest prikazovalnika.

Z uporabo Oculus Link-a seveda izgubimo prenosnost VR prikazovalnika Oculus Quest, vendar na račun zelo izboljšanje grafike, ki jo trenutno lahko zagotavlja le strojna oprema  zmogljivejšega računalnika. Igrati naj bi bilo možno večino iger iz Oculus knjižnice, prav tako naj bi bilo možno poganjati aplikacije in igre iz Steam VR in Viveport. Razvijalci pa naj bi imeli možnost, da uporabo svojih iger ali izvajanje aplikacij preprečijo na Oculus Quest.

S tem se bo Oculus Quest transformiral praktično v Oculus Rift S, vendar z omejitvijo slabšega sledenja (Oculus Quest ima manj vgrajenih kamer za sledenje), opazne naj bi bile tudi manjše zakasnitve in stiskanje slike, saj Oculus Quest osvežuje sliko z 72 Hz, medtem ko Oculus Rift S osvežuje sliko z 80 Hz. Prav tako pa je Oculus Rift S lažji od Oculus Quest, in tako udobnejši in bolj ergonomičen, kar se še posebej lahko pozna pri daljši uporabi.

Oculus bo ponudil svoj originalni Oculus Link kabel, ki naj bi zagotovil zanesljivo delovanje in tudi polnil baterijo na prikazovalniku, da VR izkušnje ne bi prekinila izpraznjena baterija. Gre za mehak, pet metrski optični USB 3.0 kabel z USB Type-C priključkoma. Specifikacije za Oculus Link kabel bo Oculus javno razkril, kar bo omogočilo tudi drugim proizvajalcem, da naredijo ekvivalent originalnega kabla. Cena originalnega kabla bo 79 USD.

Oculus Link naj bi po navedbah bil na voljo v novembru 2019 v beta verziji. To drži za programsko nadgradnjo, kabel pa naj bi bil na voljo do konca leta. Do takrat pa bo potrebno imeti lasten kabel, Oculus Linik je namreč razvit tako, da podpira večino zmogljivejših USB-3 kablov.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.