LOOK AROUND 360 – Prva slovenska konferenca, posvečena VR/AR tehnologijam

Tehnološki park Ljubljana v četrtek, 21. marca 2019 vabi na prvo slovensko konferenco, posvečeno VR/AR tehnologijam ter otvoritev VR/AR/MR laboratorija za vse navdušence tehnologij prihodnosti!

0
Look Around 360
Look Around 360

Tehnološki park Ljubljana v četrtek, 21. marca 2019 vabi na prvo slovensko konferenco, posvečeno VR/AR tehnologijam ter otvoritev VR/AR/MR laboratorija za vse navdušence tehnologij prihodnosti!

Po ocenah svetovnih tehnoloških analitikov bo virtualna in obogatena resničnost v bližnji prihodnosti predstavljala to, kar trenutno pomeni spletna stran za podjetja. Rešitve s tega področja že sedaj dosegajo več milijard EUR letnega prometa, do leta 2020 pa naj bi se po projekcijah v panogi obrnilo že več kot 120 milijard EUR.

VR/AR LABORATORIJ

V laboratoriju vas bodo strokovnjaki, študentje in start-upi seznanili z najnovejšimi tehnologijami ter poskrbeli za testiranje in razvoj idej s področja virtualne in obogatene resničnosti. Laboratorij bo predstavljal stičišče za slovenske VR/AR tehnologije in bo vključeval vse akterje s tega področja. Vzpostavili bomo povezavo med fakultetami, raziskovalnimi organizacijami, podjetji in ostalo javnostjo, ki deluje v smeri razvoja te tehnologije.

VR/AR LAB bo podjetjem omogočal razvoj produktov in idej s področja virtualne in obogatene resničnosti. Poleg potrebne infrastrukture in opreme laboratorija, bo podjetjem na voljo tudi mentorska pomoč priznanih strokovnjakov.

Otvoritev laboratorija bo potekala v četrtek, 21. marca 2019 ob 11.30 uri v Tehnološkem parku Ljubljana (3. nadstropje stavbe C2, Tehnološki park 20).

VR/AR KONFERENCA

Prva slovenska VR/AR konferenca bo potekala v četrtek, 21. marca 2019 med 9. in 17. uro v Tehnološkem parku Ljubljana (pritličje stavbe B, Tehnološki park 19).

Na različnih panelih, delavnicah in okroglih mizah bodo nastopili največji strokovnjaki in eksperti s področja virtualne in obogatene resničnosti v Sloveniji.

Konferenca bo:

  • osvetlila nekatera pomembna vprašanja o prihodnosti in izzivih odprtega inoviranja ter uporabe VR/AR tehnologij v Sloveniji in v svetu,
  • predstavila aktualno VR/AR sceno in povezala deležnike slovenskega VR/AR ekosistema,
  • pokazala primere dobrih praks odprtega inoviranja, digitalne transformacije in prenosa VR/AR idej v podjetništvo in industrijo,
  • prikazala možnosti sodelovanja ter vzpostavitev sistema lokalnih inovacijskih centrov (living and innovation HUB-ov), med Slovenijo in državami Mediterana ter
  • predstavila možnosti za pridobitev podpore in vavčerjev za podjetja, ki delujejo na področju VR/AR oz. digitalne transformacije.

Celoten program je na voljo na spletni povezavi.

Udeležba na konferenci in preizkus novih tehnologij v VR/AR laboratoriju sta brezplačna, vendar se je potrebno predhodno prijaviti na spletni povezavi.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.