Bo Microsoft nadgradil Xbox z navidezno resničnostjo?

Microsoft že od predstavitve Xbox One X igralne konzole leta 2015 napoveduje, da bo le ta podpirala navidezno resničnost. Pa bomo to kdaj dočakali?

0
Microsoft Xbox One
Microsoft Xbox One

Sony je že konec leta 2016 svoji igralni konzoli dodal podporo za navidezno resničnost s prikazovalnikom Sony Playstation VR. VR dodatek je bil dobro sprejet med uporabniki Sony konzol in prodaja je hitro presegla prodajo prikazovalnika Oculus Rift in HTC Vive. Pričakovali smo, pa tudi Microsoft je napovedoval, da bo tudi Xbox dobil podporo za VR.

Sprva je Microsoft leta 2015 ob predstavitvi Xbox One X napovedal, da jo bo razširil z visoko zmogljivim prikazovalnikom, kasneje pa, da bo letos dodana »Mixed Reality« izkušnja na igralni konzoli.

Nič od tega se ni zgodilo, je pa žal na nedavni E3 konferenci predstavnik podjetja CMO Mike Nichols dejal, da trenutno nimajo planov, da bi na Xbox omogočili podporo za navidezno resničnost, temveč da je njihov razvoj usmerjen k Mixed Reality VR prikazovalnikom za osebne računalnike in da verjamejo, da je PC najboljša za razvoj VR/MR aplikacij.

Upajmo, da to velja le za trenutno generacijo Xbox konzol, in ne za prihodnjo generacijo, ki je že v razvoju, na voljo bo v približno dveh letih in bi s svojo zmogljivo strojno opremo omogočila odlično VR izkušnjo.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.