Oglejte si Žičko kartuzijo s pametnimi očali

V Žički kartuziji so v ponudbo dodali novost, ki obiskovalcem omogoča drugačno izkušnjo izjemnega spomenika kulturne dediščine. S pametnimi očali in pomočjo obogatene resničnosti se podate na ogled kartuzije.

0
Žička kartuzija
Žička kartuzija

V Žički kartuziji so v ponudbo dodali novost, ki obiskovalcem omogoča drugačno izkušnjo izjemnega spomenika kulturne dediščine.

S pametnimi očali in pomočjo obogatene resničnosti se podate na ogled kartuzije, na določenih mestih doživite objekte, ki jih tam ni več ali pa so še prisotni v obliki ruševin, srečate menihe, pred vašimi očmi pa oživi legenda o nastanku samostana. Celoten ogled pa spremljajo tudi avdio-posnetki, ki so sicer na voljo tudi tistim obiskovalcem, ki se na ogled kartuzije podajo brez pametnih očal.

Pametna očala (za zdaj jih imajo pet) omogočajo ogled v slovenskem in angleškem jeziku, medtem ko je avdio vodenje na voljo v angleškem, nemškem, francoskem, italijanskem in slovenskem jeziku.

Aplikacijo za obogateno resničnost je zanje izdelalo ljubljansko podjetje CtrlArt, za projekt pa je zanimanje pokazalo tudi podjetje Epson Moverio, ki izdeluje pametna očala, CtrlArt pa je njihov partner v Sloveniji. Z obema so se zato dogovorili, da bo projekt izpostavljen kot primer dobre prakse na področju ohranjanja kulturne dediščine.

Žička kartuzija leta 1830
Žička kartuzija leta 1830

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.