Predstavitev naglavnega prikazovalnika Pimax 8K je zopet odložena

Pimax naglavni prikazovalnik naj bi svojimi značilnostmi odstopal od ostalih prikazovalnikov na trgu. V zelo širokem ohišju bo imel dva 4K zaslona za vsako oko posebej, omogočal bo 200 stopinjski vidni kot. Poleg tega bo imel še vgrajeno lasersko sledenje, slušalke, sledenje pogledu in tudi nastavek za leče za dioptrijo.

0
Naglavni prikazovalnik Pimax 8K
Naglavni prikazovalnik Pimax 8K

Pimax 8K naj bi bil prvi naglavni prikazovalnik za navidezno resničnost, ki bo podpiral 8K resolucijo, vendar je izdaja le tega že drugič predstavljena. Prvotna napoved je bila, da bo na voljo januarja 2018, vendar so nedavno sporočili, da prikazovalnik tudi do sedaj še ni nared. Pimax svojo kampanjo izvaja na Kickstarterju, zadnje novice pa seveda podpornikov ne navdušujejo. Podobno je svoj projekt za Oculus Rift na Kickstarterju začel tudi Palmer Luckey, ki velja za enega uspešnejših Kickstarter projektov. V kampanji Oculus Ritfa je bilo zbranih cca. 2,5 milijona dolarjev, za Pimax pa so uspeli pridobiti kar 4,2 milijona dolarjev.

Pimax naglavni prikazovalnik naj bi svojimi značilnostmi odstopal od ostalih prikazovalnikov na trgu. V zelo širokem ohišju bo imel dva 4K zaslona za vsako oko posebej, omogočal bo 200 stopinjski vidni kot. Poleg tega bo imel še vgrajeno lasersko sledenje, slušalke, sledenje pogledu in tudi nastavek za leče za dioptrijo. Podprte bodo aplikacije in igre iz Steam VR platforme.

Žal pa izdelek ostaja v fazi prototipa, za kar naj bi bile krive težave z lečami. Na voljo bosta dve različici izdelkov, imenovana 8K in 8K X. Slednji bo primeren za novo generacijo grafičnih kartic z 90 Hz osveževanja zaslona, model 8K pa naj bi imel 85 Hz osveževanja zaslona, to pa so tudi znižali, in sedaj ciljajo na 80 Hz. Kar je nižje od konkurenčnih izdelkov kot so HTC Vive, Oculus rift in Playstation VR, kjer se zaslon osvežuje z 90 Hz.

Upajmo, da razvijalcem kljub zamudi uspe razviti obetajoč se prikazovalnik, nekaterim podpornikom na Kickstarterju sicer že zmanjkuje potrpljenja in grozijo s pravnimi akcijami in zahtevajo vračilo denarja.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.