Razvoj VR aplikacij v Unity za Oculus

Oculus in Unity sta pripravila 20 urni spletni tečaj za izdelavo VR igre. V tečaju se boste naučili osnov razvoja projektov za navidezno resničnost in uporabo orodja Unity z uporabo VRTK za izdelavo VR igre za Oculus.

0
Razvoj VR igre v Unity za Oculus
Razvoj VR igre v Unity za Oculus

Oculus in Unity sta pripravila 20 urni spletni tečaj za izdelavo VR igre. V tečaju se boste naučili osnov razvoja projektov za navidezno resničnost in uporabo orodja Unity z uporabo VRTK (Virtal Reality Toolkit) za izdelavo VR igre za Oculus. Predstavljene so osnove lokomocije, ergonomije, uporabe rok, interakcij, uporabniških vmesnikov, optimizacije, zvoka itd. V tečaju boste izdelali enostavno igro z enim nivojem, kjer bo naloga igralca, da pobegne iz sobe (Escape Room), tečaj pa se zaključi s priporočili za izvedbo testiranja, objavo na Oculus Store in promocijo vaše igre.

Tečaj je sestavljen iz 11-ih delov, ki so:

Poglavje 1: Uvod – Chris Pruett (Oculus)

Predstavljene so osnove in pregled VR ekosistema, izzivi, ki jih imajo razvijalci, in pregled najboljših praks za razvoj VR aplikacij. Predstavljena je tudi igra, ki jo boste v nadaljevanju izdelali.

Poglavje 2: Razvoj VR igre in prototipa – Ruth Bram in Mari Kyle (Oculus)

Naučili se boste izdelave prototipa, scenarija in dokumentacije za VR igro ter identificirati vašo ciljno publiko. Dobili boste dobro razumevanje, kako strateško oceniti svojo VR igro v vsaki fazi razvoja in na vsakem ključnem mejniku. Vključene so vaje in predloge za izdelavo dokumentacije.

Poglavje 3: Uporaba orodja Unity za razvoj VR aplikacij – Joy Horvath (Unity)

Naučili se boste uporabljati platformo Unity za razvoj VR aplikacij. Predstavljeno bo, kako v Unity omogočiti razvoj VR aplikacij z uporabo Oculus Integration Tools in VRTK in kako nastaviti osnovno VR sceno.

Poglavje 4: Lokomocija in ergonomija– Eric Cosky (Oculus)

Predstavljene so osnove lokomocije in ergonomije v navidezni resničnosti. Predstavljeni bodo najpogostejši dejavniki, ki vplivajo na VR Slabost in kako se jim izogniti oziroma zmanjšati njihove učinke. V igri bo za lokomocijo uporabljana teleportacija, zato je v tem delu predstavljeno, kako implementirati sistem teleportacije.

Poglavje 5: Uporaba rok in interakcij – Matt Franklin (Oculus)

Predstavljene so najboljše prakse za uporabo rok v navidezni resničnosti in interakcij. Naučili se boste kako izvajati interakcije in manipulirati z objekti z uporabo rok, tako z uporabo standardnega Oculus-ovega vmesnika za roke in kako razviti svoj lasten vmesnik za uporabo rok.

Poglavje 6: Najboljše prakse za izdelavo uporabniških vmesnikov za VR – Gabor Szauer (Oculus)

Predstavljene bodo najboljše prakse za razvoj intuitivnih uporabniških interakcij v VR. Spoznali boste, kako narediti prehod iz 2D v 3D VR. Pregledali boste dobro uveljavljene paradigme interakcije VR, kot so laserski kazalci in uporabnikom prijazni uporabniški vmesniki. Prav tako boste raziskali pomen udobja in oblikovali vmesnik z uporabnikom v mislih.

Poglavje 7: Zvok v navidezni resničnosti – Robert Heitkamp (Oculus)

V tem delu bo govora o tem, kako se zvok v VR razlikuje od zvoka v 2D aplikacijah. Izvedeli boste več o pomenu prostorskega zvoka v navideznih okoljih. Naučili se boste tudi uporabe prostorskega zvoka v VR, kako nastavili vtičnik Oculus Spatializer, podanih pa je tudi nekaj nasvetov za preizkus zvoka.

Poglavje 8: Zahteve glede zmogljivosti in hitrega delovanja – Matt Conte (Oculus)

Naučili se boste učinkovite izrabe sredstev, kako vključiti osvetlitve in konfigurirati nastavitve, da boste dosegli boljšo izrabo sredstev in hitrejšega delovanja VR igre.

Poglavje 9: Optimizacija – Cristiano Ferreira (Oculus)

Naučili se boste tehnik za prepoznavanje in odpravljanje ozkih grl pri delovanju VR aplikacij z uporabo orodij Unity Profiler, Frame Debugger in Unity Profile Analyzer.

Poglavje 10: Testiranje – Lisa Brewster in Bruce Wooden (Oculus)
Predstavljen je pomen zagotavljanja kakovosti in testiranja. Ob zaključku tega dela boste imeli znanje, kako uspešno izvajati preizkuse za zagotavljanje kakovosti  in kako te teste implementirati v razvojne cikle VR aplikacije.

Poglavje 11: Objava na Oculus store in promocija – Mari Kyle (Oculus)

V zadnjem delu je predstavljeno kako VR aplikacijo splaviti na trg in katere so bistvene strategije trženja VR aplikacije. Kako uporabljati družbena omrežja in druge načine, s katerimi boste svoje potencialne kupce ozaveščali glede o svoji VR aplikaciji. Predstavljena so tudi priporočila kako objaviti VR apliakcijo v Oculus Store in kako določiti cenovno politiko.

Spletni  je srednje zahtevnosti in predvideva, da imate že nekaj izkušenj z orodjem Unity. v kolikor se z njim srečujete prvič, pa si najprej oglejte še tečaj osnov Unity-ja in vodičev za začetnike.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.