Samostojni VR prikazovalnik Mirage Solo kmalu na voljo v ZDA in UK

Mirage Solo je samostojni prenosni VR prikazovalnik za Google DayDream platformo, ki bo predvidoma na voljo v maju v ZDA in v Veliki Britaniji od junija dalje.

0
Lenovo Mirage Solo
Lenovo Mirage Solo

Mirage Solo je samostojni prenosni VR prikazovalnik za Google DayDream platformo, ki bo predvidoma na voljo v maju v ZDA in v Veliki Britaniji od junija dalje.

Cena prikazovalnika bo okrog 400 USD, razvil pa ga je Google v sodelovanju s proizvajalcem Lenovo. Gre za prvo samostojno prenosno napravo, ki ga bosta predstavili podjetji, temelji pa na referenčnem modelu, ki ga je Google razvil v partnerstvu s podjetjem Qualcomm. Prikazovalnik bo omogočal 6 prostostnih stopenj sledenja z vgrajeno kamero (sledenje navzven-znotraj oziroma inside-out), kar bo omogočalo rotacijsko in pozicijsko sledenje. Priložen krmilnik DayDream pa bo sicer omogočal samo 3 prostostne stopnje sledenja (3 DOF).

Mirage Solo bo tudi prvi VR prikazovalnik za DayDream platformo, ki ne bo za svoje delovanje potreboval prenosnega telefona. Naprava bo imela LCD zaslon z ločljivostjo 2560 x 1440 px, 4000 mAh baterijo in bo tehtala 645g.

Očitno se nam letos obeta precej samostojnih prenosnih VR naprav, kmalu bo na voljo Facebookov Oculus Go, poleg HTC Vive Focus, ki je (trenutno) na prodaj samo na Kitajskem, napovedanih pa je tudi precej tovrstnih naprav drugih proizvajalcev.

Prejšnji članekOculus Rift
Naslednji članekOculus Go bo predstavljen na F8 konferenci
Andrej Somrak je navdušenec nad novimi tehnologijami, še posebej nad tehnologijami navidezne, izboljšane in mešane resničnosti. Svoje navdušenje izpopolnjuje tudi v okviru doktorskega študija, kjer so njegova raziskovalna področja stranski zdravstveni učinki uporabe VR tehnologij, uporabniška izkušnja, dostopnost in interakcija. Poleg tega je avtor več člankov in predavatelj s področja tehnologij navidezne resničnosti.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.