Vabljeni na jesenski “Ljubljana XR Meetup” 11. 12. 2019

Vabljeni na jesenski “Ljubljana XR Meetup“, kjer bomo udeležencem predstavili idejo, cilje in delovanje novo nastajajočega XR HUB-a; si izmenjevali informacije iz zanimivih dogodkov v zadnjih mesecih; drug drugemu predstavili svoje XR projekte in opremo, nato pa do poznih nočnih ur raziskovali navidezna svetove ali se znojili v ritmih Beat Saber-ja...

0
XR MeetUp
XR MeetUp

Vabljeni na jesenski “Ljubljana XR Meetup“, kjer bomo udeležencem predstavili idejo, cilje in delovanje novo nastajajočega XR HUB-a; si izmenjevali informacije iz zanimivih dogodkov v zadnjih mesecih; drug drugemu predstavili svoje XR projekte in opremo, nato pa do poznih nočnih ur raziskovali navidezna svetove ali se znojili v ritmih Beat Saber-ja…

Predstavitev projektov
V obliki digitalne demonstracijske delavnice bomo predstavili svoje že realizirane ali pilotne XR projekte z namenom, da se povežemo in si izmenjamo dragocene izkušnje. Predstavili pa bomo tudi pobudo lokalnega Startup HUBA Ljubljana pod okriljem katerega bomo razvijali XR HUB.

Glavnino druženja pa bomo v okviru okrogle mize in odprte debate na temo XR v letu 2020 spontano kreirali udeleženci sami, saj je glavni namen XR meetup dogodkov, da postanejo kreativno vozlišče za izmenjavo idej in produkcijo vsebin.

Organizatorji in partnerji dogodka

XR skupnost Slovenije in Tehnološki park Ljubljana d.o.o. s podporo projekta Start:up Alpe Adria, programa Interreg Slovenija-Avstrija.

PROGRAM DOGODKA

18:00 – 18:15 Pozdrav udeležencem + predstavitev ideje XR-HUB-a
– Marko Cafnik – XR Skupnost Slovenije
– Aleš Pevc – TPLJ / Start:up Alpe Adria projekt

18:15 – 18:45 Poročilo iz VR Days
– Marko Cafnik – XR Skupnost Slovenije
– David Kvaternik – Tovarna Vroom

18:45 – 19:15 Digital workshop – predstavitev novih pilotnih projektov naših članov
– VR prikaz izdelave in izbor molekul – David Kvaternik in Martin Kučer – XR LAB
– XR vizitka – Bor Jarh in Martin Kučer – XR HUB
– AR smart dress – Slađana Mlađenović
– Dino Eruption – prva slovenska VR gaming igra – Martin Kučer

Vabljeni, da svojo idejo predstavite tudi vi! To storite tako, da nam kratek opis s prošnjo za predstavitev pošljete na xr-lab@tp-lj.si in uvrstili vas bomo v program.

19:15 – 20:00 Okrogla miza z odprto debato – XR v letu 2020
20:00 – 00:00 X(R)mas party & networking – Till the end of time

Meetup bo potekal v prostorih XR LAB-a (ki je namenjen testiranju, razvoju in raziskovanju potencialov XR tehnologij), v 3. nadstropju stavbe C, Tehnološki park 20. Ljubljana.

Udeležba je brezplačna. Svojo udeležbo potrdite preko MeetUp skupine Ljubljana XR Meetup (VR, AR & MR) ali preko tega obrazca.

Prejšnji članekQualcomm Snapdragon XR2 5G za novo generacijo XR naprav
Naslednji članekA1 zagnal prvo testno bazno postajo za 5G
Andrej Somrak je navdušenec nad novimi tehnologijami, še posebej nad tehnologijami navidezne, izboljšane in mešane resničnosti. Svoje navdušenje izpopolnjuje tudi v okviru doktorskega študija, kjer so njegova raziskovalna področja stranski zdravstveni učinki uporabe VR tehnologij, uporabniška izkušnja, dostopnost in interakcija. Poleg tega je avtor več člankov in predavatelj s področja tehnologij navidezne resničnosti.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.